Merhaba

Sayfama hoşgeldiniz. Henüz yeni başladım yazmaya ama görüyorum ki bu keyifli gerçekten. İçerik olarak belirli bir kıstasım yok. Spontane olarak yazıyorum aklıma gelenleri. Amatör ruhla oluşturduğum bu blogu umarım beğenirsiniz.

23 Aralık 2009 Çarşamba

FC Barcelona ve MESSI



FC Barcelona 19.12.2009 cumartesi günü Abu Dhabi Zayed Stadı'nda yapılan maçta Estaduentes De La Plata takımını 2-1 yenerek kupa serisine Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nu da ekledi. Dile kolay tam 6 kupa.

Şampiyonlar Ligi, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Şampiyonluğu.


2000 yılında uzun yıllardır Galatasaray'dan sonraki takımım olan Bayern Münih'i bırakıp barçaya geçmiştim, iyi ki de geçmişim. Futbol tutkunu bir taraftar olarak ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Bundan sonra başka bir kulüp bundan iyisini yapamaz ancak egale edebilir.

21.12.2009 pazartesi günü de Messi'nin FIFA World Player ödülü alması da diğer bir güzel haber gerçekten. Messi inanılmaz yetenekli bir futbolcu, top ayağına çok yakışıyor. Karakter olarakta çok mütevazi, beyefendi bir kişiliği var. Ödül törenindeki konuşmasında kendisinden çok takım arkadaşlarını öne çıkarmış. Bravo Messi, seni seviyoruz. Devam et böyle. Belki Maradona'dan bile büyük futbolcu olacak yetenek ve ışık var sen de.



Aşağıda FIFA'ya üye ülke teknik direktörleri ve takım kaptanlarının verdikleri oylara göre ulaşana puan durumu var. İkinci sıradaki C. Ronaldo'yla aralarında epeyce fark var. Sanırım herkes Messi'nin bu ödülü hakettiğini düşünerek gönül rahatlığıyla vermiş oylarını.

The ranking PLAYER VOTES
Lionel Messi (FCB) 1073
C.Ronaldo (R.Madrid) 352
Xavi (FCB) 196
Kaká (R.Madrid) 190
Iniesta (FCB) 134

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder